12.06.2014

MZV: žiada medzinárodné spoločenstvo urýchlene podniknúť kroky na zastavenie anexie a judaizácie oblasti „C“

12.06.2014
Ministerstvo zahraničných vecí Štátu Palestína ostro odsudzuje odpoveď zástupcu ministra izraelskej okupačnej armády Daní Danóna na otázku arabského člena Knésetu pána Zahálku, predsedu parlamentného klubu „Zoskupenie“, v ktorej sa vyjadril, že jeho vláda bude pokračovať v násilnom vytláčaní čo najväčšieho počtu Palestínčanov a demolácii domov, ktoré sa nachádzajú v oblasti C, vyhlásenej okupačnou armádou za vojenskú oblasť.

MZV považuje tieto postoje a vyhlásenia za oficiálne izraelské priznanie odhaľujúce koloniálne plány smerujúce k anexii oblasti C a jej judaizácii, čo znamená skoncovanie s dvojštátnym riešením a zničenie pilierov existencie Palestínskeho štátu, dejúce sa pred zrakom celého sveta. MZV vyzýva všetky štáty sveta, OSN a členov BR OSN, aby zastavili ľahostajnosť izraelskej vlády voči medzinárodnému právu a rozhodnutiam medzinárodnej legitimity a potrestali ju za jej aktivity.

Ramallah, 12.6.2014

PrílohaVeľkosť